maliesingel-copy.jpg

Welke aankoopmakelaar past bij jou?

Wanneer je hulp nodig hebt bij de aankoop van een woning, biedt een aankoopmakelaar uitkomst. Hij kan je van begin tot eind ontzorgen in de zoektocht naar jouw ideale nieuwe woning. Maar misschien wil je dit wel deels zelf doen. En hoe herken je eigenlijk een goede aankoopmakelaar? Wij helpen je om een keuze te maken.

Vergelijk verschillende makelaars

Hebben de buren goede verhalen verteld over hun aankoopmakelaar en ben je geneigd hun voorbeeld te volgen? Kies dan in ieder geval voor een makelaar die bij jouw past. Vergelijk daarvoor het aanbod, de websites, werkwijze en prijzen van diverse aankoopmakelaars om te zien welke makelaar het beste aansluit.

Onderzoek wat inbegrepen is

Elke makelaar zet zijn tarief zo aantrekkelijk mogelijk neer. Maar het is veel belangrijker om te weten wat daar dan allemaal bij inbegrepen is. Denk aan:

  • onderhandelen
  • aanwezig zijn bij bezichtigingen
  • koopakte
  • ondersteunen bij de notaris
  • bezichtiging met een bouwkundig expert
  • omgevingsscan

Kijk wat u van een aankoopmakelaar verwacht en kom goed beslagen ten ijs. 

Kies voor een erkende makelaar

De Vereniging Eigen Huis raadt aan om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij  een bracheorganisatie zoals de NVM. Niet omdat deze makelaars persé de beste zijn, maar wel omdat deze vereniging een geschillencommissie heeft. Als je een conflict hebt met jouw makelaar, kun je altijd ergens terecht. 

Check de online aanwezigheid 

Een moderne aankoopmakelaar speelt in op actualiteiten en is goed vindbaar en bereikbaar. Kijk daarom op internet waar de makelaar allemaal te vinden is. Heeft hij actuele social media updates? Laat hij zien dat hij op de hoogte is? Is er nieuws te vinden op de website? Stuur eens na kantoortijden een bericht of e-mail en ontdek of het kantoor een goede klantgerichtheid en service heeft. Het allerbelangrijkst blijft natuurlijk wel de kennis en het inhoudelijk advies dat een makelaar vooral face-to-face kan overbrengen.

Hulp nodig bij de aankoop van een woning?

Of jij een aankoopmakelaar in wilt schakelen is aan jou en is afhankelijk van de tijd die je erin wilt stoppen. Punt Makelaars helpt je graag bij de aankoop van jouw droomhuis. Maak hier een afspraak of kom langs bij ons makelaarskantoor.

 

Maak een afspraak

Punt-Makelaars-7-aankoop-tips.jpg

sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.