huis-te-koop-graaf-anselmdek-12-nieuwegein-groot-61653979.jpg

5 tips voor het aankopen van een starterswoning

Bij het kopen van je eerste woning komt er een hoop op je af. Dan is er in Utrecht weinig keus en moet je er vaak snel bij zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij geven je 5 tips voor de aankoop van je eerste woning.

1. Maak gebruik van een startershypotheek

Ben je zowel starter op de woningmarkt als op de arbeidsmarkt? Dan laat je inkomen het wellicht niet toe om het huis van je dromen te kopen. Diverse banken hebben een regeling voor een startershypotheek om dit makkelijker te maken. Hiermee krijg je korting op je rente en kun je de eerste paar jaar de kosten overbruggen die boven het maximale leenbedrag uit komen. Wanneer je later meer gaat verdienen wordt dit weer aangepast. Verdiep je goed in de voorwaarden.

2. Ga naar een Open Huizen Dag

Het aanbod bekijken op internet is goed om je te oriënteren maar er gaat niets boven een live bezichtiging. Een laagdrempelige manier van oriënteren is een Open Huizen Dag. Zo kun je op een dag meerdere huizen bekijken. Zo krijg je een idee van diverse buurten, maar ook van huisindelingen, jouw minimale eisen en de haalbaarheid hiervan. 

3. Denk aan de toekomst

Een mooie woning kopen die eigenlijk te klein is. Kinderwens of baankansen in een andere stad. Het is goed om na te denken over je toekomst voordat je een huis koopt. Om de extra kosten van een aankoop terug te verdienen ben je zomaar een paar jaar verder. Ga voor jezelf na of je langere tijd in hetzelfde huis wilt blijven wonen. 

4. Koop een huis met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Wanneer je een starterswoning koopt sluit je een hypotheek af die past bij jouw inkomen. Het kan echter altijd gebeuren dat je door omstandigheden je huis moet verkopen en de opbrengst van het huis lager is dan het bedrag dat je nog moet betalen. Om de financiële risico's hiervan te beperken, kun je een hypotheek afsluiten met NHG. Het Waarborgfonds van de NHG betaalt onder bepaalde voorwaarden de restschuld dan aan de geldverstrekker. Bekijk of je hiervoor in aanmerking komt. 

5. Schakel een aankoopmakelaar in

Zeker wanneer je voor de eerste keer een huis koopt, is het zinvol dat er een professional over je schouder meekijkt. Het is daarom nuttig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Deze kan voor jou onderhandelen, heeft kennis van de lokale huizenmarkt en kan helpen bij het contract. Punt Makelaars helpt jou graag bij de aankoop van jouw starterswoning in Utrecht. 

Kun je ook hulp gebruiken bij het zoeken naar een starterswoning? Maak dan een afspraak!

Wij gaan graag met je op zoek naar de perfecte woning in de ideale wijk. Laat je inspireren en adviseren door onze ervaren NVM-makelaars. Maak hier een afspraak of kom langs bij ons makelaarskantoor.

 

Maak een afspraak

 

 

sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.