istock-6246727641.png

De Buurtverkenner

De Utrechtse huizenmarkt in feiten & cijfers

Hoogtepunt bereikt?

Dit zijn onze waarnemingen in het derde kwartaal van 2017: de stijging van de gemiddelde verkoopprijzen lijkt af te nemen, de verkooptijden lopen licht op en Rutte III gaat voor belastingherzieningen. Daarmee lijkt de vraag gerechtvaardigd of het hoogtepunt is bereikt in de Utrechtse woningmarkt.

Rutte III

Ondanks dat op het moment van schrijven het regeerakkoord nog niet bekend is, is de kans op een versobering van de hypotheekrenteaftrek reëel. De impact van het versneld afbouwen van de aftrek hangt af van het totaalpakket aan maatregelen dat het nieuwe kabinet wil invoeren. Enig bluswater op de huidige verhitte woningmarkt kan geen kwaad en komt wellicht op het best mogelijke moment. Hoewel het rauw op het dak zal vallen van woningbezitters en potentiële kopers.

Vraag naar goede woningen blijft ongekend hoog

Ondanks de politieke ontwikkelingen verwachten wij dat er in Utrecht sprake zal blijven van een lichte prijsstijging de aankomende periode. Net als Amsterdam kent de Utrechtse woningmarkt een eigen dynamiek. De vraag naar kwalitatief goede woningen blijft ongekend hoog en de vraag wordt voor een groot deel bepaald door de duizenden hoger opgeleiden die jaarlijks in Utrecht afstuderen en na enkele jaren werkervaring op zoek gaan naar een koopwoning. Daarmee blijft de vraag naar huizen hoog en verwachten wij dat prijzen zich positief blijven ontwikkelen.

logo of Punt Makelaars
sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor De Meern (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.