Vogelenbuurt

Vogelenbuurt: buurt met een eigen karakter.

Vlakbij het centrum, maar toch met alle rust kan je de karakteristieke wijk Vogelenbuurt vinden.

 

Perfect voor alle leeftijden

De wijk is eenvoudig te herkennen aan al haar straten met vogelnaam en statige herenhuizen. Met basisscholen, buurtwinkels en het groene Griftpark als heerlijke aanvulling, is Vogelenbuurt een gewilde wijk waar studenten, jonge gezinnen en ouderen met veel plezier wonen.

 

Woningen met een geschiedenis

Vogelenbuurt is de oudste woonwijk die buiten de stadsgracht gebouwd is. Van de ruim 1798 woningen die in de Vogelenbuurt te vinden zijn, is maar liefst 96% ruim voor het jaar 2000 gebouwd. De woningen stammen voor het grootste gedeelte uit 1900 en het aanbod is zeer divers. Van appartementen tot herenhuizen, tot beneden- en bovenwoningen.

 

Het Griftpark

Dit groene en dynamische park dankt haar naam aan het stroompje ‘de Biltse Grift’ dat dwars door het Griftpark loopt. Na de sloop van de gasfabriek en de sanering van de grond is na 2002 het gebied ingericht als stadspark. Je kunt er terecht voor meerdere activiteiten. Stadsnatuur in de natuurkern, zonnen en picknicken op het veld langs het water. Voor de kleintjes een speeltuin en kinderboerderij, voor de grotere kinderen een skatebaan en basketbalveld, voor het hele gezin heerlijke restaurants.

 

De leukste stadsspeeltuin van Utrecht

De Torteltuin; misschien wel de leukste stadsspeeltuin voor kinderen tot 7 jaar. Opgericht en onderhouden met en door buurtbewoners. Een babyhoek, verschillende speeltoestellen, speelgoed en een keet waar je eten en drinken tegen een kleine vergoeding kan kopen.

 

De ader van Vogelenbuurt

Voor de dagelijkse voorzieningen, café’s, restaurants en het openbaar vervoer ga je naar de Adelaarstraat. Vanaf hier ben je in een paar minuten op het NS station Utrecht Overvecht.

 

Onze buurt!

Ben je in de buurt? Aan de Weerdsingel o.z. 48 is ons kantoor gevestigd. Loop gerust binnen voor advies of kijk in de etalage voor te koop staande woningen!

In één oogopslag

 • Aantal inwoners4175
 • Oppervlakte21
 • WijkWest
 • Postcode3514

Geschiedenis

 • 1850
  Eerste wijk buiten stadsgracht

  Eerste wijk buiten stadsgracht

  Vogelenbuurt was de eerste wijk die werd ontwikkeld buiten de stadsbuitengracht en kreeg een totaal eigen karakter.  In 1850 startte Utrecht met het bouwen van wijken buiten de stadsbuitengracht. In 1865 was de eerste straat, de Koekoeksstraat, klaar. 

 • 1913
  Van korenmolen tot biologische slagerij

  Van korenmolen tot biologische slagerij

  De oude molens van de Korenstraat zijn er inmiddels niet meer. Op één na! En dat is de Korenmolen Rijk en Zon die vandaag de dag dienst doet als biologische slagerij. 

 • 1925
  1925

  17 december 1925

  Wijlen acteur Rijk de Gooyer werd op 17 december 1925 geboren aan de Adelaarsstraat.

Lees meer in de Buurtverkenner!

De Utrechtse huizenmarkt in feiten en cijfers

'Wat krijgen we voor ons huis?'. Of: 'Wat zijn onze kansen in de Vogelenbuurt?' Lees onze Buurtverkenner en je krijgt een redelijke inschatting. In onze Buurtverkenners-uitgaven vind je namelijk elk kwartaal een analyse van de Utrechtse woningmarkt. Niet alleen voor de hele stad, maar ook per wijk. Dus dichtbij jou, op buurtniveau.

Bekijk Online

Buurtverkenner

logo of Punt Makelaars
logo of Punt MakelaarsZoek een woning
sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.