Lombok

Lombok: De upcoming buurt van Utrecht

De eerste multiculturele wijk van Utrecht die de afgelopen twee decennia is uitgegroeid tot de meest kleurrijke en gezelligste buurt van Utrecht.

 

De hele wereld in één wijk

Lombok is een knusse wijk, vlakbij het centraal station van Utrecht. De hoofdstraat van Lombok, de Kanaalstraat, wordt omringt door prachtige zijstraatjes. Ruik je de wereld? Dan ben je in Lombok. Geuren, kleuren, restaurants, en de vele voornamelijk Turkse groentewinkels en bakkerijen. Lombok is het voorbeeld van een vreedzame multiculturele samenleving. Ook met kinderen een heerlijke plek met haar verschillende basisscholen, speeltuinen en groene gebieden. 

 

Karakteristieke woningen

In Lombok kan je karakteristieke arbeidershuisjes vinden stammend uit 1887. De meeste zijn in de jaren ‘80-‘90 gerenoveerd. Je treft er ook statige herenhuizen, rond 1900 gebouwd, met beneden- en bovenwoningen en diepe achtertuinen. Lombok bestaat uit twee delen; oost en west Lombok met als hart de Kanaalstraat. De karakteristieke woningen kan je in beide delen terugvinden.

In één oogopslag

 • Aantal inwoners7470
 • Oppervlakte43
 • WijkWest
 • Postcode3531

Geschiedenis

 • 1880
  Historische buurt

  Historische buurt

  Lombok werd eind 19e eeuw ontwikkeld en bestond voornamelijk uit industrie. Houtzaagmolen De Ster is hier een prachtig overblijfsel van.

 • 1917
  Bekende Lombokkers

  Bekende Lombokkers

  In 1917 werd Wim Sonneveld in Lombok geboren. Hij groeide op aan de J.P. Coenstraat.

 • 1987
  Ontwikkeling

  Ontwikkeling

  In de vroege jaren ‘80 ontstond bij ontwikkelaars en ondernemers de wens om van Lombok een bloeiende buurt te maken. Met steun van de gemeente werden tussen 1987 en 1996 vele particuliere gebouwen opgeknapt en verdween de industrie.

Lees meer in de Buurtverkenner!

De Utrechtse huizenmarkt in feiten en cijfers

'Wat krijgen we voor ons huis?'. Of: 'Wat zijn onze kansen in Lombok?' Lees onze Buurtverkenner en je krijgt een redelijke inschatting. In onze Buurtverkenners-uitgaven vind je namelijk elk kwartaal een analyse van de Utrechtse woningmarkt. Niet alleen voor de hele stad, maar ook per wijk. Dus dichtbij jou, op buurtniveau.

Bekijk Online

Buurtverkenner

logo of Punt Makelaars
logo of Punt MakelaarsZoek een woning
sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.