Centrum

Utrecht; het beste van alle werelden in één stad

Een wereldstad met cultuur en dorpse gezelligheid. Het centrum van Utrecht heeft het beste van alle werelden. Fietsend langs de grachten vind je op elke straathoek een gezellig eettentje, cultureel erfgoed en de mooiste winkels.
 

Gemakkelijk van A naar B

Met  de auto naar het werk? Dan woon je in Utrecht veelal op 10 minuten rijafstand van de snelweg. En omdat de stad middenin Nederland ligt hoef je nooit heel ver te rijden naar de plaats van bestemming. Of wat dacht je van het grootste NS station van Nederland? Vanaf Utrecht Centraal, het hart van spoorweg Nederland, kun je het gehele land bereizen.   
 

Voor het hele gezin

De groene omgeving, vele speeltuinen en verschillende type scholen. Als je graag in de stad wilt blijven wonen met jouw kinderen is Utrecht de perfecte plek. Aan de Singel, Park Lepelenburg, het Ledig Erf, tijdens de Culturele Zondagen, het vernieuwde Vredenburg en het moderne Hoog Catharijne er is altijd wel iets te doen. Gaan de kinderen naar de universiteit? Waar kan je dan beter wonen en studeren dan in de stad met de beste universiteiten van Nederland? Utrecht telt niet voor niets een flink aantal studenten. Maar liefst 21% van de totale bevolking. De studenten worden aangevuld met de grootste groep inwoners, 27% 35-54 jarigen. Een fijne  mix van leeftijden dus.

In één oogopslag

 • Aantal inwoners17925
 • Oppervlakte271
 • WijkWest
 • Postcode3511, 3512

Geschiedenis

 • Steentijd
  Steentijd

  Steentijd

  Utrecht werd in het stenen tijdperk al bezocht door mensen. Resten van kampvuren welke terugvoeren naar die tijd, zijn hier het bewijs van.

 • 50
  50 n. Chr

  50 n. Chr

  De stad Utrecht kwam echt op de kaart te staan doordat de Romeinen, circa 50 n. Chr, de basis bouwde van een flink militair bouwproject. Dat werd het bekende fort Traiectum ter hoogte van het Domplein. Dit groeide uit tot de burcht Trecht en het kerkelijk centrum.

 • 70
  Live geschiedenis

  Live geschiedenis

  In het museum DOMunder (onder de Domtoren) tref je restanten aan van fort Traiectum. Daarnaast kan je o.a. op het Domplein en Domstraat aan de bestrating zien waar de verdedigingsmuur heeft gestaan.

 • 1122
  Stadsrechten

  Stadsrechten

  Bij een echte stad horen natuurlijk stadsrechten. Utrecht kreeg deze op 2 juni 1122 en groeide halverwege de 16e eeuw uit tot de grootste stad van de Noordelijke Nederlanden

 • 1634
  Studentenstad

  Studentenstad

  De Universiteit van Utrecht werd opgericht in 1634. De basis voor een mooie studentenstad met al haar studentenverenigingen en voorzieningen werd gelegd. 

 • 2000
  Utrecht woonstad

  Utrecht woonstad

  Tijdens de 20e eeuw begon Utrecht de vormen aan te nemen van de stad die wij nu kennen. Prachtige nieuwe wijken werden bijgebouwd en de stad ontwikkelde zich tot de alomvattende stad van vandaag!

Lees meer in de Buurtverkenner!

De Utrechtse huizenmarkt in feiten en cijfers

'Wat krijgen we voor ons huis?'. Of: 'Wat zijn onze kansen in het centrum?' Lees onze Buurtverkenner en je krijgt een redelijke inschatting. In onze Buurtverkenners-uitgaven vind je namelijk elk kwartaal een analyse van de Utrechtse woningmarkt. Niet alleen voor de hele stad, maar ook per wijk. Dus dichtbij jou, op buurtniveau.

Bekijk Online

Buurtverkenner

logo of Punt Makelaars
logo of Punt MakelaarsZoek een woning
sluit knopOns aanbod ontvangen?logo of Punt Makelaars Schrijf je nu in
Afspraak maken? Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail ons naar utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mailadres demeern@puntmakelaars.nl.
Bel ons kantoor in Utrecht (tel. 030 2737464) of e-mail utrecht@puntmakelaars.nl.
Kantoor Leidsche Rijn (tel. 030 2416171) e-mail demeern@puntmakelaars.nl.