Utrecht – Nieuwe Terraswoningen | Blok O 154

  • 87 m2

  • 3 kamers

DE BOUW GAAT VAN START! Blok O | 5 Tuinwoningen en 5 Terraswoningen - Terraswoningen met een woonoppervlakte van circa 87 m2; - Tuinwoningen met een woonoppervlakte van circa 102…

Utrecht | 435000 V.O.N.

Woning omschrijving

DE BOUW GAAT VAN START! Blok O | 5 Tuinwoningen en 5 Terraswoningen - Terraswoningen met een woonoppervlakte van circa…...

DE BOUW GAAT VAN START!

Blok O | 5 Tuinwoningen en 5 Terraswoningen
- Terraswoningen met een woonoppervlakte van circa 87 m2;
- Tuinwoningen met een woonoppervlakte van circa 102 m2.

Fase 2 herontwikkeling blok O: in verkoop!
De vijf Herenhuizen in Blok O hebben plaats gemaakt voor vijf Tuinwoningen en vijf Terraswoningen. De inschrijving voor de nieuwe Tuin- en Terraswoningen is reeds geweest. Via de projectwebsite kunt u zich inschrijven voor op de reservelijst voor deze woningen, u dient dan het interesseformulier in te vullen.

Wonen in New Roots
Binnen New Roots is een grote diversiteit aan woningtypen ontworpen om zo een breed publiek aan te spreken, zo ontstaat er namelijk een nieuwe diverse buurt. New Roots bestaat uit twee woongebouwen en fases, namelijk gebouw Wilg = fase 1 en gebouw Kers = fase 2, waarin in totaal 207 koopwoningen zullen worden gerealiseerd.

Binnen plan Kers is er een ruime variatie aan woningtypes met in totaal 97 koopwoningen waarvan een groot deel binnen de betaalbare grens valt. Het plan bestaat uit Studio’s, diverse Appartementen, Terraswoningen, Tuinwoningen, Herenhuizen en om mee af te sluiten een unieke Poortwoning. Door deze variatie aan woningtypes is er voor iedereen een mooie woning, die goed aansluit bij iedere situatie en woonwensen. Zo zit een groot deel van de woningen in Kers ook nog eens binnen de betaalbare grens.

Locatie
Op een schitterende locatie in Utrecht Leidsche Rijn Centrum ter hoogte van de Laan van Sofia en de Skopjestraat komt fase 2, gebouw Kers van New Roots. Net als gebouw Wilg krijgt ook gebouw Kers een eigen binnentuin van circa 800 m2 met een geheel eigen karakter. Hier wordt een ontspannen en rustige sfeer gecreeërd, waar groen en ontmoeten centraal staat.
New Roots komt dus op een fantastische locatie met alle dagelijkse voorzieningen, zoals bijvoorbeeld winkels, eetgelegenheden, scholen en gezondheidszorg op loopafstand. Maar ook de bereikbaarheid is echt uitstekend, denk hierbij aan het nabijgelegen treinstation NS Utrecht Leidsche Rijn en binnen enkele minuten ben je met de auto op de snelweg A2. Daarnaast ben je via de Dafne Schippersbrug of de gele brug binnen no-time in het gezellige centrum van Utrecht.

De binnentuin
De semi-openbare binnentuin van circa 800 m2, ook wel de Kersentuin genoemd, refereert aan het wat formelere landschap rondom Hofstede Leeuwesteyn, een vroegere buitenplaats wat was ingericht met boomgaarden, tuinen en vijvers. De beplanting van de binnentuin sluit aan bij een clausule uit het huurcontract van Hofstede Leeuwesteyn uit 1767 waarin werd opgenomen dat ‘de huurders ook de vruchten mochten plukken van de vrucht- en notenbomen’. In de binnentuin van New Roots Kers komen daarom planten en bomen met plukfruit. De uitstraling van de Kersentuin is gebaseerd op het schilderij ‘De oogst’ van schilder Pyke Koch. De tuin wordt gekenmerkt doordat in het midden drie inheemse zoete kersenbomen staan, niet alleen lekker voor de bewoners maar ook goed voor de biodiversiteit!

Duurzaam wonen
Alle woningen in New Roots - fase 2 zijn klaar voor de toekomst! Ze zijn namelijk aangesloten op de stadsverwarming van Eneco, dus er komt geen gas meer aan te pas. De woningen voldoen allemaal aan de nieuwste eisen van energiezuinigheid en milieu, dit betekent dat de woningen Bijna energie neutraal (BENG) zijn en een energielabel A+++ krijgen.

Door de duurzaamheid van New Roots heeft u als koper het recht om een Duurzaamheidshypotheek af te sluiten met mooie rentekortingen.

Kenmerken

Vraagprijs €435000 Vrij op naam
Soort woning Appartement
Bouwjaar 2024
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Gebruiksoppervlakte wonen 87 m2
Woonlagen 2
Isolatie Volledig geïsoleerd
Verwarming Stadsverwarming, Vloerverwarming geheel
Voorzieningen Mechanische ventilatie, Zonnepanelen
Isolatie Volledig geïsoleerd
Tuintypes Zonneterras

Buurtverkenner

Verken je
nieuwe buurt!

  • In woonwijk

In onze Buurtverkenners vind je namelijk elk kwartaal een analyse van de Utrechtse woningmarkt. Niet alleen voor de hele stad, maar ook per wijk. Dus dichtbij jou, op buurtniveau.

Persoonlijke gegevens
Typ hier jouw bericht